Sobre nosaltres

Aquesta pàgina ha de tenir informació detallada sobre aquest projecte web, sobre el seu negoci, productes i serveis que vostè està oferint. Dongui importància en les seves qualitats, descrigui la història de la seva empresa, certificats i premis.

Resalti informació important o anuncis de text como aquest.

Història del projecte

A les darreries de l'any 1982 el Servei d'Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya endegà la realització de l'Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya per tal de conèixer el nostre patrimoni, la seva ubicació i les seves característiques, i fer possible la realització de programes relacionals de prioritats quant a investigació, protecció, revalorització, conservació, difusió i explotació museística d'aquest patrimoni.

L'inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya s'estructura a partir de la realització de les Cartes Arqueológiques, les quals es porten a terme per comarques.

Tota la informació fruit d'aquest treball és recollida en unes fitxes que el Servei d'Arqueologia confeccionà expressament per a aquesta tasca -una per als jaciments o monuments arqueològics i una altra per als elements arqueològics fora del seu context-, i posteriorment és revisada, completada i informatitzada al Servei d'Arqueologia.

L'anàlisi de la informació recollida a les fitxes de l'Inventari i el seu estudi prenent com a base la significació cultural o les condicions específiques del patrimoni inventariat exigeix en molts casos ampliar el procés documental d'un jaciment concret o d'un conjunt de jaciments. Aquesta seria la gènesi de molts dels programes i actuacions portats a terme per l'Inventari, com ara la documentació exhaustiva de la zona afectada per un embassament, una autopista, la proposta d'un parc arqueològic o la creació d'un Corpus de Pintures Rupestres de Catalunya.

La documentació dels conjunts amb pintures rupestres de Catalunya es porta a terme mitjançant la contractació d'arqueòlegs especialistes en el tema i d'altres professionals especialitzats en les diferents tècniques de documentació, que en completen el resultat. El contingut de la documentació fa referència a:

  • Descripció del context del jaciment.
  • Registre fotogràfic.
  • Planimetria del jaciment.
  • Descripció de totes les figures, tant de forma individualitzada com de conjunt, i quan a la seva posició espacial i relacions.
  • Estat de conservació i estudi de les causes o fenòmens que el motiven.
  • Aproximació cronològica i historiagrafia del jaciment.
  • Revisió de la bibliografia especialitzada sobre cada jaciment en concret.

Els nostres usuaris

Aquí pots descriure un usuari típic y per què aquest projecte és important per a ells. Això motiva als visitants per a què tornin a la seva pàgina web.